رژیم گیاه خواری ، از فواید و مضرات گیاه خواری چه می‌دانید؟!
نوشته شده توسط : زهرا

رژیم گیاه خواری ، از فواید و مضرات گیاه خواری چه می‌دانید؟!

رژیم گیاه‌خواری

مدتی است نام رژیم گیاهخواری بسیار شنیده می‌شود و بسیاری از افراد خود را گیاه‌خوار یا وگان معرفی می‌کنند. آیا تا به حال در ارتباط با فواید و مضرات گیاه‌خواری کنجکاو شده‌اید؟ آیا می‌دانید گیاه‌خواری چه انواعی دارد؟ بهتر است پیش از اقدام به پیروی از هر رژیمی، نه تنها اطلاعات کافی در ارتباط با آن به دست آوریم، بلکه شرایط و سلامت خود را نیز بسنجیم. ممکن است پزشک برای کسی دستور گیاه‌خواری تجویز کند و برخی دیگر را از این کار منع کند؛ به همین دلیل لازم است حتماً با یک پزشک یا مشاور تغذیه در این‌باره صحبت نمایید. در این مطلب ، در ارتباط با رژیم گیاه‌خواری و برنامه غذایی گیاه‌خواری توضیح داده‌ایم. چنانچه شما نیز به دلیل علاقه‌مندی به کاهش وزن یا محافظت از حیوانات و محیط زیست به این رژیم علاقه دارید، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

گیاه‌خواری: از فواید و مضرات گیاه‌خواری چه می‌دانید؟

همانطور که گفته شد، دستور گیاه‌خواری گاه از جانب پزشک برای ارتقای سلامتی صادر می‌شود؛ اما بسیاری از افراد به دلایل فلسفی همچون حمایت از حیوانات یا جلوگیری از آلودگی محیط زیست اقدام به پیروی از رژیم گیاه‌خواری می‌نمایند. به‌طور کلی، رژیم‌هایی که در آن‌ها مصرف برخی مواد غذایی محدود می‌شود یا برخی مواد غذایی از آن حذف می‌شوند، رژیم‌های کامل و درستی برای انسان نیستند و تنها برای مدت محدود و تحت نظر پزشک قابل انجام هستند. به همین دلیل، باید پیش از اقدام به گرفتن رژیم با فواید و مضرات آن آشنا شویم. در ادامه، فواید و مضرات گیاه‌خواری را برای شما توضیح داده‌ایم.

فواید و مضرات گیاه‌خواری

فواید گیاه‌خواری

گیاه‌خواری می‌تواند فواید بسیاری داشته باشد و به همین دلیل افراد زیادی اقدام به رژیم گرفتن می‌نمایند. از مهم‌ترین فواید گیاه‌خواری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاهش فشار خون: گیاه‌خواری می‌تواند برای بسیاری از افرادی که مشکل فشار خون دارند مفید باشد و با محدود کردن غذاهای گوشتی و فرآوری شده به کاهش فشار خون آن‌ها کمک کند.

کاهش اوره: یکی از دلایل مهمی که ممکن است پزشکان برای برخی افراد دستور گیاه‌خواری تجویز کنند، افزایش اوره و اسید اوریک در بدن آن‌هاست. البته در این صورت نیز اغلب مصرف گوشت محدود می‌شود و پزشک تغذیه آن را به‌طور کامل حذف نمی‌کند.

سبک زندگی سالم و طول عمر طولانی‌تر: مواد غذایی فرآوری شده. انواع چربی اشباع و کلسترول در این رژیم غذایی به‌واسطه حذف گوشت و تخم‌مرغ کاهش پیدا می‌کند. و به همین دلیل در سلامتی افراد نقش موثری دارد.

حمایت از حیوانات و محیط زیست: بسیاری از افراد به دلیل علاقه‌ای که به حیوانات دارند و برای ممانعت از کشتار آنها به رژیم گیاه‌خواری روی می‌آورند. این رژیم غذایی همچنین به دلیل کاهش آزاد شدن گازهای گلخانه‌ای ناشی از کشتار دام به حفظ محیط زیست کمک بسیاری می‌کند.

کنترل دیابت: گیاه‌خواری همچنین در بسیاری از افراد به کنترل علائم دیابت و کاهش مصرف داروهای دیابت منجر شده است.

کنترل چاقی و اضافه وزن: بسیاری از افراد به کمک رژیم گیاه‌خواری به روند لاغری خود کمک کرده‌اند و در حقیقت از این رژیم غذایی به عنوان یک رژیم لاغری استفاده می‌کنند.

معایب رژیم گیاه‌خواری

از آنجا که هیچ رژیم غذایی کاملاً بدون ایراد نیست، گیاه‌خواری نیز معایب و مضراتی دارد که برخی از آن‌ها شامل موارد زیر است:

کمبود مواد مغذی در بدن: ممکن است برخی از مواد معدنی و ویتامین‌ها به‌طور کامل از غذاهای گیاهی جذب نشوند. برخی از مواد از غذاهای جانوری راحت‌تر جذب می‌شوند یا در غذاهای جانوری تراکم بیشتری دارند؛ به همین دلیل برای جذب مقدار خاصی از آن ماده مغذی از مواد گیاهی، نیازمند مصرف بیشتری از آن غذا هستیم. برای مثال، افرادی که در رژیم گیاه‌خواری هستند، ممکن است با کمبود ویتامین B12، ویتامین D، کلسیم و پروتئین روبرو شوند.





:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 18 آذر 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: